Yannick Buyssens (alumnus 2010)

Ik ben Yannick Buyssens, 30 jaar. Na mijn middelbare studies heb ik doelbewust voor ION gekozen. Ik wilde klaargestoomd worden voor de businesswereld. Hiernaast heeft het internationale aspect mij altijd al geïntrigeerd. In het academiejaar 2010 ben ik afgestudeerd van “Internationaal Ondernemen” aan de Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen.

Nog voor dat ik mijn bachelor op zak had, ben ik begonnen met solliciteren via www.vacature.be. Na enkele weken werd ik gecontacteerd en zo ben ik bij ABF Bearings terecht gekomen. ABF Bearings is een industriële groothandel die gespecialiseerd is in lagers. Deze multinational, gevestigd in Nederland, is sterk gefocust op exportactiviteiten. Ik ben begonnen als interne sales voor de Franse markt. Mijn taak bestond erin om de Franse markt te ontplooien.

Ondertussen ben ik doorgegroeid tot accountmanager en heb ik drie mensen onder mij. Zo ben ik elke maand gedurende één week in Frankrijk om klantenrelaties te onderhouden, maar ook om nieuwe klanten binnen te halen. Op vijf jaar tijd hebben ik en mijn collega’s ervoor gezorgd dat de omzet met vier keer is gestegen. Ik ben zeer tevreden om bij ABF Bearings te kunnen werken. Ik ben dan ook van plan om binnen het bedrijf actief te blijven voor de komende jaren.

Ik heb gedurende mijn ION-opleiding enorm veel kennis opgedaan. Vooral de stage en het afstudeerproject vind ik grote pluspunten aan de opleiding. Ik heb hier enorm veel uitgeleerd. Verder vind ik de nadruk op de talen binnen de opleiding een pluspunt. Dit komt zeker van pas in je latere carrière!

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.