Anisha Lalani (alumnus 2007)

In 2007 heb ik mijn diploma “Internationaal Ondernemen” behaald. Toen heette de richting nog “Grensverleggend Ondernemen”. Na Internationaal Ondernemen studeerde ik nog verder. Ik heb een master in Business Administration, afstudeerrichting International Business behaald.

Van kinds af aan droomde ik van een carrière in de mode-industrie. Daarom heb ik heel lang getwijfeld om een studierichting te volgen in deze branche, maar toch besloot ik om ION te studeren. Het leek mij logischer om eerst te weten hoe je moet ondernemen, alvorens ik mijn droom kon waarmaken.

ION heeft me een goede basis gegeven om me in het bedrijfsleven een weg te banen. Na mijn studies heb ik eerst gedurende 3 jaar in het familiebedrijf in Uganda gewerkt. Daarna vond ik het tijd voor iets anders. Ik verhuisde terug naar België en werkte daar gedurende 6 maand voor Belgian Eco Energy (BEE). Maar na een half jaar voelde ik me niet meer geprikkeld om verder te groeien. Daarom besloot ik de sprong te wagen en mijn kinderdroom waar te maken.

Ik stopte bij BEE en volgde een cursus tekenen voor mode in Milaan. Daarna heb ik verschillende contacten gelegd en uiteindelijk heb ik mijn eerste collectie swim- en beachwear klaargemaakt voor productie. Eind 2015 verhuisde ik naar Dubai omdat ik daar het ondernemingsklimaat gunstiger vind dan in België. Op dit moment is mijn toekomst een klein beetje onzeker, maar dat is het mooie aan ondernemen: Je kan niet alles tot in detail plannen.

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.