Sebastian De Ceuleneer (alumnus 2013)

Nadat ik mijn diploma Internationaal Ondernemen behaalde in juni 2013, ging ik meteen op zoek naar werk. Twee maanden later, in september, begon ik te werken bij Fidimco, waar ik momenteel nog steeds gelukkig ben. Fidimco is een vastgoedmakelaar die zich zowel met immobiliën als vastgoedbeheer bezighoudt. Hoewel ik tijdens mijn opleiding geen vastgoedkennis opdeed, had ik wel het gevoel dat ik bij iON alle nodige vaardigheden had ontwikkeld die ik nodig zou hebben.

Ik geraakte eigenlijk geïnteresseerd in iON door mijn nicht, die me vol enthousiasme over de opleiding vertelde. Voornamelijk het Probleem Gestuurd Onderwijs sprak mij aan. Het praktisch behandelen van problemen en de niet urenlange saaie lessen waren voor mij dan ook de doorslag om voor deze richting te kiezen.
Een ander voordeel van Internationaal Ondernemen waren de stages. In het tweede jaar volgde ik 4 maand lang een stage bij KTR Benelux. In mijn derde jaar kreeg de ik de kans om een bedrijfsproject uit te voeren voor fietsenfabrikant Ridley. Mijn project bestond erin een verkoopplan op te stellen vanuit België naar Zuid-Europa (Frankrijk, Spanje en Italië).

Uiteindelijk ben ik momenteel nog steeds blij dat ik enkele jaren geleden voor iON koos. Ik heb er veel geleerd en ik zou anderen ook zeker en vast aanraden voor deze studierichting te kiezen. Vooral de manier van lesgeven en zaken te benaderen zijn zéér doeltreffend.

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.