LumiSphere (iON1) verkozen tot beste Antwerpse Vlajo-onderneming

Op 2 februari vond naar jaarlijkse traditie de Vlajo verkoopdag @ Winkelcentrum Promenade Kapellen plaats. Maar liefst 34 junior ondernemingen gaven er het beste van zichzelf, maar enkel Vlajo SBP-onderneming LumiSphere (studenten iON, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen) mag zich winnaar noemen in de categorie ‘beste Vlajo onderneming algemeen’. Met hun zelfontworpen gepersonaliseerde sfeerverlichting wekten ze de interesse bij menig voorbijganger. Ook met hun verkooptechnieken charmeerden ze het shoppingpubliek.

Tijdens de jaarlijkse Vlajo verkoopdag @ Winkelcentrum Promenade Kapellen trachten Vlajo Mini-ondernemingen en SBP‘s (Small Business Projects) hun producten zo enthousiast mogelijk te verkopen. Ze richten een stand in en proberen voorbijgangers te imponeren met goede verkoopargumenten. Naast ‘beste verkoopstand’, ‘beste verkooptechnieken’ en ‘beste Vlajo junior onderneming algemeen’ kunnen ze eveneens meedingen voor de studentenprijs. De prijsuitreiking werd bijgestaan door Ludwig Caluwé, gedeputeerde Provincie Antwerpen, en het schepencollege van de gemeente Kapellen.

Het project Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met de provincies en gesteund door de Vlaamse regering. Een Vlajo Mini-onderneming is een bedrijfje opgericht door leerlingen uit verschillende richtingen (ASO, TSO, BSO, DBSO en BUSO) in het (voor)laatste jaar secundair onderwijs. De leerlingen kiezen zelf hun producten of diensten en beheren hun Mini-onderneming volgens de regels van het ondernemerschap. Ze stellen een businessplan op, doen aan marktprospectie, organiseren verkoopmomenten, houden algemene vergaderingen, enz. De nadruk ligt op doen; eerst denken en dan effectief doen!

De Vlajo SBP ‘s zijn de Vlajo Mini-ondernemingen van het hoger onderwijs. Meer nog dan in het secundair onderwijs wordt de nadruk gelegd op het realiseren van een junior businessplan in een winstgevende activiteit. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd, van ingenieurs over economisten tot bv. studenten hoger onderwijs Elektromechanica. Vooral de attitude tot ondernemerschap wordt hier ontwikkeld.

Resultaten prijsuitreiking:

Beste junioronderneming algemeen

1. LumiSphere – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
2. Aan tafel in 30 minuten – G.I.B. Brasschaat
3. Apple4Kids – Mater Salvatorisinstituut Kapellen

Beste verkoopstand

1. Aan tafel in 30 minuten – G.I.B. Brasschaat
2. Kabas – UCLL Leuven
3. Multi-Kitchen – P.I. Sint-Godelieve Antwerpen

Beste verkooptechnieken

1. Apple4Kids – Mater Salvatorisinstituut Kapellen
2. LumiSphere – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
3. The Convent – Sint-Cordula-Instituut Schoten

Studentenprijs

1. KeyNovation – Mater Salvatorisinstituut Kapellen
2. Anversois – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen
3. Tasty Wish – Mater Salvatorisinstituut Kapellen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.