Projectweek Ephec – Waals bezoek op KDG

Van 25 tot 29 januari 2016 verbroederden onze tweedejaarsstudenten iON met studenten uit Louvain-la-Neuve. Een week lang namen de iON’ers studenten van de Ephec Hogeschool op sleeptouw in Antwerpen. We vroegen één Waalse en één Antwerpse student om na deze projectweek hun ervaring op papier te zetten.

“Aanvankelijk keken vele iON-studenten op tegen deze projectweek wegens de voorbereidingen die nog moesten getroffen worden tijdens de stageperiode. De week bleek echter niet enkel een educatieve maar ook een bijzonder leuke periode. Naast vernuftige marktanalyses zijn er mooie vriendschappen ontstaan, die ook na deze week zullen worden verdergezet.
Na een half jaar niet achter de schoolbanken gezeten te hebben en dus ook geen woord Frans gesproken te hebben, merkten we dat de taalbarrière soms relatief groot was. Dat leverde wel eens zinnen op waarin zowel Frans, Nederlands als Engels gemengd werd – maar we konden ons toch steeds verstaanbaar maken. Al bij al was dit een uitgelezen kans om onze talenkennis weer wat bij te schaven.
Mijn algemene conclusie van de afgelopen projectweek is dat het één groot succes was. Naast werken was er plaats voor plezier. Een welgemeende “merci” aan alle docenten en studenten die dit mooie project mede mogelijk hebben gemaakt.”

Simon Lehaen (iON – KdG)

“Als student uit Wallonië was het een interessante week om met studenten van KDG op ons project van “Market your flavours” van vorig jaar te kunnen werken. We hebben de hele week de Antwerpse markt onderzocht om uiteindelijk ons product hier in Antwerpen te verkopen.
De Antwerpse markt in helemaal anders dan in Wallonië. De consumenten hebben niet dezelfde gewoontes en de trends zijn verschillend. We hebben onze producten moeten aanpassen.
Het was een enorme opportuniteit om onze talen te oefenen. Het moeilijkste deel was om over de Antwerpse markt te spreken omdat het specifieke woorden waren. Uiteindelijk hebben we van deze week veel geleerd en leuke studenten ontmoet. Antwerpen is een zeer mooie stad, niet alleen voor zijn architectuur maar ook voor zijn studentenfeestjes.
De hele organisatie was een succes. We bedanken alle docenten die ons de hele week hebben geholpen maar ook de studenten die ons hebben ontvangen.”

Mickaël Duquenne (Ephec Hogeschool – Louvain-la-Neuve)

“De afgelopen week hebben wij de kans gekregen om een week lang samen te werken met studenten uit Louvain La Neuve. De studenten presenteerden ons hun zelf ontworpen product, daarna gingen we samen opzoek naar een manier om dit product op de Antwerpse markt te introduceren.
Op de eerste dag van de uitwisseling hebben we de studenten uit Wallonië meteen kennis laten maken met de leukste plekken van onze stad door middel van een rondleiding. Daarna kon het echte onderzoek beginnen: we zochten naar mogelijke leveranciers, deden een marktonderzoek… Tot slot bundelden we de resultaten in een interessante presentatie, waarmee we de andere groepjes op de hoogte brachten van ons afgeleverde werk.
Door deze samenwerking hebben we de Franse taal dagelijks kunnen inoefenen, het was dus een zeer leerrijke ervaring!”

Lisselotte Van Sande (iON – KdG)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Projecten. Bookmark de permalink.