Stefanie Passenier (alumnus 2012)

In 2012 studeerde ik af in ION aan de Karel de Grote Hogeschool. Ik heb niet verder gestudeerd maar heb wel een job aangenomen in de haven van Antwerpen. Ik werkte er bij het Duitse bedrijf Schmidt als logistiek bediende in de inbound(import). Dit Duits bedrijf produceert granulaat.

Na een half jaar bij het bedrijf te werken, voelde ik het kriebelen om een eigen zaak op te starten. Ik heb samen met mijn vriend frituur ’t Sloeberke geopend in Tremelo. Het was niet de job die ik voor ogen had toen ik afstudeerde maar ik ben er wel blij mee. Aanvankelijk combineerde ik het uitbaten van onze frituur met mijn job in de haven. Maar na anderhalf jaar besloot ik mijn eerste job af te ronden om mij voltijds te kunnen richten op mijn eigen zaak. Ik doe immers alles zelf. Ik neem de boekhouding en het management voor mijn rekening maar sta ook gewoon zelf in de frituur omdat ik van het contact met de klanten hou.

Mijn plannen voor de toekomst liggen nog niet concreet vast. Ik droom er wel van om een eigen kledingbedrijf, klein- of groothandel, op te richten. Om hierin wat ervaring op te doen zou ik eerst bij een gelijkaardig bedrijf willen gaan werken, liefst als internationale vertegenwoordiger voor dit bedrijf.

ION heeft me goed voorbereid op het zakenleven. Ik leerde er immers alle basiscompetenties die je nodig hebt om succesvol een eigen bedrijf op te richten. Door alle PGO-taken heb ik leren werken met mensen met vaak erg verschillende karakters. Deze komen ook in het dagelijkse leven voor en nu kan ik er beter mee omgaan. Ook dankzij de vele taallessen beheers ik meerdere talen en dit komt goed van pas in mijn job.

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.