20 november: Dag van de Ondernemer

Op de derde vrijdag van november wordt traditioneel de “Dag van de Ondernemer” gevierd. Vandaag worden ondernemers in het zonnetje gezet voor hun durf en doorzettingsvermogen. Het voorbije jaar zijn er meer startende ondernemers in Vlaanderen, en Antwerpen is daarbij koploper. Op http://www.dagvandeondernemer.com/ verneem je welke initiatieven Unizo organiseert.

Op iON ondernemen wij talrijke projecten waarbij studenten geprikkeld worden voor ondernemerschap. Eén van de markantste voorbeelden is het Paramythe-project van academiejaar 2013-2014. 7 jonge ijverige eerstejaarsstudenten ION lanceerden het idee om exclusieve truien en T-shirts met typische Antwerpse foto’s op de markt te brengen. Zo kozen ze o.a. voor een foto van het Centraal Station, Brabo, het MAS, één voor één Antwerpse landmarks!

Het idee werd onderbouwd met een heus businessplan, dit in het kader van het vak Small Business Project, in samenwerking met Vlajo. Hier worden de studenten gestimuleerd om te ‘ondernemen’ van A tot Z. Brainstormen om een leuk idee te vinden, dit ook concreet maken, SWOT-analyse maken, doelstellingen vooropstellen, marketingplan opzetten, boekhouding voeren, administratie op orde houden, aandeelhouders zoeken, presentaties houden en zo veel meer. Een heel jaar lang!

Paramythe liep als een trein en haalde meerdere malen de pers. Om hun idee extra te boosten gingen ze in zee met een fotograaf, en organiseerden ze fotoshoots met zichzelf als model! Ook Bart de Wever kreeg een exclusieve trui cadeau voor zijn joggingmomenten.

Paramythe was een succes! Later lanceerden ze nog hippe mutsen, er werden wedstrijden georganiseerd via sociale media, ze kregen een artikel in InK, het KdG-magazine, en in verschillende kranten. De overgebleven stock werd verkocht tijdens de “warmste week” van Qmusic en de volledige opbrengst hiervan werd gedoneerd aan de Damiaanactie: ook het hart zit op de juiste plaats!

Kortom: een unieke ervaring als jonge ondernemers!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.