Robin Mariën (3iON) start tegelbedrijf MyTile

Laatstejaarsstudent internationaal ondernemen Robin Marien (21, Schilde) startte binnen zijn opleiding zijn eigen zaak ‘My Tile’ op. Zijn bedrijf bakt foto’s in keramiektegels die thuis of op het werk aan de muur kunnen. “Mijn ouders zijn actief in de begrafenissector (Vitae Memoriam). Zij produceren porseleinen tegels die op grafzerken geplaatst worden voor de Benelux. Door daarin op te groeien, kreeg ik het idee voor een nieuw concept: digitale fotokeramische wand- en vloertegels. Het product bestaat al, maar is toch innovatief, en vooral: van de allerhoogste kwaliteit. Door foto’s of ontwerpen in te bakken in witte geglazuurde tegels – van elk formaat en elke vorm – zijn de tegels krasvrij en kleurvast.” De fotokeramische tegels kunnen overal gebruikt worden: binnen, buiten, in de badkamer, douche, keuken, zwembaden, vloeren, toonzalen … De student startte een crowdfunding campagne: hij sprokkelt het benodigde startkapitaal bijeen via internet, waar iedereen in zijn project kan investeren. Zo kunnen heel wat kleine bijdragen toch het volledige project financieren. “Momenteel loopt mijn productie nog samen met de porseleinen foto’s van mijn ouders, wanneer het eens wat drukker is voor hen, is er geen plaats voor mijn eigen productie. Daarom wil ik met een eigen oven van 2500 euro producten (veel) sneller kunnen leveren.”
Robin steunen kan via: http://www.nl.ulule.com/fundmytile
Voorbeelden op de site: http://www.mytile.be/realisaties
De link naar Robins facebookpagina: www.facebook.com/mytilephotoceramics

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.