Jan Cornelis nodigt uit: Publikumsbeschimpfung

Peter Handke moet een tegendraadse twintiger geweest zijn, toen hij dit stuk schreef. Een stuk dat over… het publiek gaat of misschien ook niet. Wat oorspronkelijk een belerend betoog voor een bepaalde theateropvatting was, wordt bij ons een voorstelling van vlees en bloed.

Een avondje “Publikumsbeschimpfung” is niet vrijblijvend. Alles is kunstmatig echt. We spelen wie we zijn, maar we zijn natuurlijk niet wie we spelen. Onze woorden zullen ongetwijfeld onduidelijk maken wat we niet bedoelen!

Als u zich nu afvraagt waarover we het hebben, moeten we u het antwoord onschuldig blijven. Zowel onze als uw stemming is immers onvoorspelbaar zeker.

Voor ons is dit een waagstuk en dat geldt ook voor u! Alles zal vreemd en toch vertrouwd klinken. Daar zijn we pertinent onzeker van.

De loopbaan
Deze versie van “Publikumsbeschimpfung” zag het voetlicht in de maand maart van het “gezegende” jaar 2013. Daarna bleek dat deze opvoeringen een begin waren van een heuse carrière. Op aanvraag en op uitnodiging speelden we immers in Brecht, Westouter en Destelbergen. Op eigen initiatief, eindigden we, tenminste dat dachten we, in het onvolprezen Antwerpse “Appeltje” op een steenworp van het “Klokhuis” waar alles begon.

Toen de Lierse Academie, bij monde van Anton Segers, haar belangstelling toonde om een herneming op poten te zetten, bleken er nog steeds 5 acteurs van “Theatermakers Eigenwijs” te vinden te zijn die deze handschoen wilden opnemen. Het concept past zich aan, de acteurs gaan en komen. Het vervelproces zet zich verder en daar zijn we heel erg blij mee, vooral als u in de zaal zit. Het zit namelijk zo: Sie sind unser Theaterstück. Ohne Sie gibt es kein Stück!

Waar? Cultuurcentrum De Mol, Lier
Wanneer? 17 en 18 april 2015 om 20u15

Reservaties:
www.lierscultuurcentrum.be
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.