Issa Diab (alumnus 2009)

In 2009 heb ik mijn studie Internationaal Ondernemen afgesloten met een afstudeerproject in Libanon voor het maritiem bedrijf CMA CGM in Beirut. Door de contacten die ik daar heb kunnen leggen, heb ik het Libanees bedrijf Webcorgroup in Antwerpen leren kennen. Ik kreeg de mogelijkheid om enkele opdrachten voor Webcorgroup uit te voeren. Als resultaat van deze opdrachten mocht ik bij hen beginnen werken als Operations Assistant en nadien als Sales Assistant. Een jaar later ben ik gepromoveerd tot Export Sales Supervisor en ben ik voor deze functie verhuisd naar Libanon.

In 2013 ben ik bij Sallaum Lines beginnen werken als Sales&Office Manager en heb ik geholpen bij de oprichting van een nieuw kantoor. Sallaum lines is een maritieme rederij die zich toespitst op zeetransport van voertuigen. Als Sales&Office Manager coördineerde en leidde ik alle commerciële taken. Ik was dan ook verantwoordelijk voor het coördineren van onze invarende schepen en voor de ladingen van deze schepen in samenwerking met de kapitein en de Port Directors. Verder was het een dagelijkse gewoonte om te zoeken naar innovatie en verdere ontwikkeling binnen het bedrijf.

In september 2014 heb ik me gewaagd aan de financiële industrie en ben ik opgestart als bedrijfsmanager voor CastleBay Capital in Singapore. Door de managementvaardigheden en mijn doorzetmentaliteit die ik gedurende de laatste jaren heb ontwikkeld, heb ik een goede indruk kunnen maken. Hierdoor heb ik het respect en de volledig steun van mijn team kunnen winnen. Toch is het iedere dag een uitdaging om de nieuwe informatie en dagelijkse training te verwerken, aangezien ik zo goed als geen financiële achtergrond had. Momenteel werk ik aan enkele nieuwe en zeer grote projecten die volgend jaar realiseerbaar zijn. Vanaf 2015 zal ik ook instaan voor het onderhouden van de relaties met investeerders. Mijn carrière eindigt hier dus zeker niet, op naar de top…

Interview: Lena Smaelen

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.