Sharlene Weyenberg (alumnus 2009)

In juni 2009 studeerde ik af aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. 3 jaar lang studeerde ik Internationaal Ondernemen en na de stages voelde ik me meer dan ooit klaar om aan mijn carrière te beginnen.

Het laatste jaar was zelfs nog niet afgelopen toen ik door een vriendin in contact werd gebracht met het kantoor van BNP Paribas Fortis in Hemiksem. In mei, enkele weken voor de examens, ging ik solliciteren bij de bank en voor ik het wist had ik mijn eerste échte job te pakken.

Ik begon bij BNP Paribas Fortis als medewerkster aan de balie. Hier hielp ik de klanten met hun vragen en verwees ik ze door naar de juiste personen binnen het kantoor. Al snel gaf het bestuur me echter de kans om door te stoten naar de functie van commercieel adviseur, de job die ik ook vandaag de dag nog steeds enorm graag doe.

Als commercieel adviseur help ik klanten verder met hun vragen over leningen, verzekeringen en andere met de bank gerelateerde zaken. Hoewel dit op het eerste gezicht niet dadelijk een job is die veel te maken heeft met “Internationaal Ondernemen”, kan ik toch veel van mijn verworven kennis toepassen. Boekhouden en de financiële opleidingsonderdelen waren alvast een hele goede hulp voor deze job, en gebruik ik nog elke dag.

Persoonlijk denk ik dat ION! een hele goede basis is voor tal van jobs. Voor iedereen is het echter belangrijk je competenties te gebruiken, en nooit te stoppen met leren. Zo kan je uiteindelijk elke richting uit.

Interview: Ken Darcis

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.