Thijs Baeyens (alumnus 2011)

Wat doe je als je afgestudeerd bent van iON? Ik ben wel degelijk het levend bewijs dat je carrière werkelijk alle kanten op kan gaan. Met succes ben ik in 2011 geslaagd in de richting Internationaal Ondernemen. Nadien besloot ik aan de Lessius Hogeschool een schakelprogramma te gaan volgen naar de master Handelswetenschappen. Aangezien dit niet was wat ik had verwacht, besloot ik te studeren wat ik altijd al had willen doen, namelijk journalistiek.

In september 2012 begon ik aan de HUB als schakelstudent Toegepaste Taalkunde. In tegenstelling tot de richting Handelswetenschappen was dit een ware openbaring. ION legt een sterke focus op de talen, maar in deze richting was dat nog meer het geval. Datzelfde jaar heb ik ook een studie gemaakt over journalistieke culturen, waarbij Hofstede, alom bekend in de richting ION, een grote rol had. Ik kan van ION zeggen dat het zeker een toegevoegde waarde had bij mijn carrièreswitch.

Dat jaar heb ik ook met onderscheiding afgewerkt, dus op een jaar tijd had ik een tweede bachelor beet. Vorig jaar heb ik de eenjarige master in Journalistiek gevolgd. In september ben ik dan begonnen als sportjournalist bij de redactie van Sporting Telenet.

Ik onderhoud sinds vorig jaar ook een eigen blog: www.thijsbaeyens.be. Voorts heb ik dit jaar een thesis gemaakt over berichtgeving over sportschandalen in België en Duitsland.

Interview: Kristien Bikhan

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.