Feest “10 jaar iON” was een succes!

Meer dan 200 aanwezigen tekenden present op het event “10 jaar iON!”, dat donderdag 4 december plaatsvond in de trouwzaal van het Antwerpse stadhuis. Directieleden en (ex-)docenten van de deelnemende hogescholen en vooral veel (oud-)iON-studenten waren op de afspraak.

Om 19u30 werden ze verwelkomd door burgemeester Bart De Wever, die eerst de loftrompet stak over de schoonheid van het Antwerpse stadhuis, vervolgens het belang van internationaal ondernemerschap beklemtoonde en tot slot iON feliciteerde met zijn tinnen jubleum.

Vervolgens kwam Vicky Van Bouwel (Directeur KdG-Hogeschool, Onderwijsgroep Management & Technologie) aan het woord. Zij vergeleek de samenwerking tussen Karel-de-Grote Hogeschool en AP Hogeschool met een verloving en beschouwde iON als de prachtige diamant die op de verlovingsring prijkt. Ze trok de metafoor door naar de studenten zelf: “iON-studenten starten als ruwe diamanten, waardevol door hun verschil in zuiverheid en kleur, hun ambitie. Door zorgvuldig polijsten vervolmaken ze zich tot een prachtexemplaren met een eigen schittering en kleurenspel.”

Als derde in de rij zetten we één van onze “eindproducten” in de spotlights: Ruben Opheide, die in 2011 is afgestudeerd en op zijn 24 jaar al vier zaken uit de grond gestampt heeft. Zijn verhaal werkte inspirerend op de toehoorders.

Tot slot nam Luc De Bast het woord. Het opleidingshoofd van iON glunderde van trots. Hij toonde zich vooral gelukkig met de evolutie die de studierichting heeft meegemaakt: “iON! heeft zich van een onooglijk zaadje tot een stevige plant met boomambities ontwikkeld.” Hij bedankte daarbij de zaaiers, planters en snoeiers. De Bast sloot het officiële gedeelte af en nodigde alle feestvierders uit voor de receptie.

Tussen de toespraken door waren er korte, snelle filmpjes, gemaakt door studenten van de KdG-opleiding Multimedia. Docent Engels Jan Cornelis was moderator van dienst en loodste het publiek vakkundig van het ene onderdeel naar het andere.

Foto’s van “10 jaar iON!” vind je terug op deze link: http://www.fotodaan.be/kdgio. We danken Daan Otten van Foto Daan in Brasschaat voor zijn mooie fotoreportage.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.