Marijke Wesenbeek (alumnus 2014) in Qatar

In oktober verscheen in het tijdschrift “Vlamingen in de wereld” een interview met Marijke Wesenbeek (alumnus 2014), die sinds enkele maanden voor het Belgische bedrijf Aertssen in Qatar werkt. Ziehier enkele interessante uitspraken uit het interview met Marijke.

Hoe belandde je de eerste keer in Abu Dhabi?
“Ik deed er vier maanden stage bij Aertssen Machinery Services, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kraanverhuur met bijhorende expertise van de engineering afdeling. Het is ook voor dat bedrijf dat ik momenteel werk. Tijdens mijn laatste jaar in de opleiding Internationaal Ondernemen moest ik verplicht twintig dagen in het buitenland stage lopen. Ik koos er echter voor om de hele periode van vier maanden in het buitenland te blijven, wat een heel mooie ervaring was. Natuurlijk was het super spannend om er naartoe te vertrekken en iedereen achter te laten. Maar ik ben meteen verliefd geworden op de plek, ik kon niet wachten om er terug naartoe te vertrekken als expat.”

Welke taken vervul je bij Aertssen?
“Tijdens mijn stage hielp ik in Abu Dhabi mee met de uitbreiding van het bedrijf naar Qatar, dus de hele administratieve opstart en de opvolging. Ik heb op zowat elke afdeling gewerkt, zodat ik overal inzichten in verwierf. Toen ik halfweg mijn stage zat, deed mijn manager mij een voorstel om er in dienst te komen. Wat ik natuurlijk super opportuniteit vond. Het voelt echt als een erkenning van mijn harde werk. Vanaf dan is alles heel snel gegaan en ben ik in augustus terug begonnen in het Midden-Oosten. Eerst zal ik nog een tijd pendelen tussen Abu Dhabi en Qatar en zo de verdere oprichting mee opvolgen. Zodra het bedrijf in Qatar operationeel is, ga ik er aan de slag als project accountant en zal ik de financiële–administratieve zaken voor mijn rekening nemen.”

Is het voor jou een meerwaarde dat je voor een Belgisch bedrijf werkt?

“Het heeft zeker zijn voordelen. In de aanloop naar mijn vertrek kon ik heel makkelijk nog bij de hoofdzetel in België vragen stellen over het verdere verloop van mijn uitzending. De onderlinge communicatie met collega’s gebeurt gemakkelijk in mijn eigen taal, je deelt dezelfde cultuur en ook eenzelfde manier van werken. Ik vind dat een leuke eerste stap. Ook de voorwaarden om als expat te werken zijn voor mij heel interessant. Het bedrijf regelt alles voor mij, van verzekering, visa en verplaatsing tot mijn woning. Ik moet me nergens zorgen om maken. Mijn contract is van onbepaalde duur maar is niet gebonden aan één bepaalde plaats, dus als er in Qatar geen werk meer is, verwacht het bedrijf enige flexibiliteit.”

Bron: JACOBS,Jessica, Marijke (22) start haar expatavontuur in Qatar. Vlamingen in de Wereld, Tijdschrift nr. 87, 2014, p.31

Het volledige artikel kan gelezen worden op de website van Vlamingen in de Wereld: www.viw.be/nl/tijdschrift-vlamingen-de-wereld-herfst-2014-nummer-87

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.