Christophe Roels (alumnus 2011)

Ik studeerde in het academiejaar 2010-2011 met onderscheiding af als Bachelor in Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote-Hogeschool.

Wanneer ik afgestudeerd was stond ik eigenlijk voor 2 keuzes: verder studeren of gaan werken.
Omdat ik op dat moment weinig interessante vacatures vond, heb ik ervoor gekozen om verder te studeren. Ik heb me ingeschreven voor het schakeljaar Master Handelswetenschappen aan de Lessius-Hogeschool. Dit was dan een verdere opleiding van 2 jaar, waar ik voor ogen had om af te studeren met de Master Internationaal Zakenwezen. Wij kregen met ons behaald ION-diploma namelijk toegang om deze richting te volgen.

Op het einde van het schakeljaar merkte ik echter op dat deze richting mij niet echt lag. Ik had ondertussen andere beroepsinteresses gekregen, namelijk werken bij de politie. Ik heb me toen dan ook ingeschreven voor de selectieproeven. Omdat ik op dat moment vakantiewerk deed bij Randstad, kreeg ik ook de mogelijkheid om daar aan de slag te gaan. Zij waren wel op de hoogte dat bij eventueel slagen van de selectieproeven, ik voor een carrière binnen de politie zou kiezen. Momenteel ben ik nu politie-inspecteur in de politiezone Turnhout.

ION was een zeer praktijkgerichte opleiding, waar je veel groepswerken moest maken. Het leren werken in groep, met verschillende personen/culturen… heeft zeker een positieve invloed gehad op mijn werk als politie-inspecteur. Wij werken dagdagelijks in teamverband en komen ook in aanraking met alle uitersten van onze maatschappij.

Puur theoretisch gezien kan ik niet echt terugvallen op mijn ION-opleiding, zeker niet op de economisch gerichte vakken. Wat wel goed van pas komt in mijn werk als politie-inspecteur zijn de vele talen die ik geleerd heb en de kennis van ICT die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding van Internationaal Ondernemen.

Interview: Glenn Destoop (3iON)

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.