Nick Laurent (alumnus 2008)

In 2008 ben ik afgestudeerd van Internationaal Ondernemen aan de Karel De Grote Hogeschool te Antwerpen. Nadat ik mijn diploma in handen had, ben ik meteen in het bedrijf van mijn ouders gestapt. Mijn ouders leiden een kledingagentuur dat 5 Nederlandse merken (PME Legend, Cast Iron, Vanguard, PME Bare Metal en Tripper) verdeelt in Belgiƫ en Luxemburg.

Ik kreeg het merk Cast Iron onder mijn hoede. Als snel werd ik ook verantwoordelijk voor de verkoop van de denims van PME Legend. Door een doordachte prospectiestrategie, extra service en begeleiding te bieden aan bestaande klanten werd de omzet van Cast Iron binnen de 2 jaar verdubbeld. Eveneens steeg de omzet van de PME denims met 45%.

In 2011 kwam er echter verandering in het retaillandschap als gevolg van de crisis. Het aantal merken in Belgiƫ is hetzelfde gebleven maar het aantal winkels is gedaald. De retailers verwachten extra voorwaarden om het verlies te dragen. Ik ga hier in mee in onderhandelingen tot een bepaald punt, maar niet alles is haalbaar.

Ondanks de crisis heb ik niet stilgezeten. Sinds 2012 zijn wij in de Benelux een top-3 merk in het casual/jeanssegment met PME Legend en zijn wij de grootste stijger op denimgebied. Daarnaast heb ik samen met mijn ouders een pand gekocht aan het Park Spoor Noord. Hierin heb ik in juni de bistro Hola Paula opgericht.
Mijn doelstelling voor de toekomst is het aankopen van vastgoed en er activiteiten in onderbrengen die zelfdragend zijn en zo op korte termijn (15 jaar) het pand afbetalen.

Tekst: Marijke Wesenbeek (3iON)

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.