iON-studenten namen deel aan pilootproject in Cambridge

De Universiteit van Cambridge organiseerde het pilootproject van het BIOINNO-project. Samen met zes ION-studenten vertrokken we op 26 maart vol verwachtingen naar dé universiteit bij uitstek. De imposante gebouwen van universiteit en colleges deden onze verwachtingen alleen maar toenemen.

Maar we waren er klaar voor ! Klaar om de master en PHD-studenten van de universiteit van Tuscia en Cambridge bij te staan bij het omzetten van hun wetenschappelijke kennis in een verkoopbaar product. Want daar draait het om binnen dit project. Onze studenten moesten zich inwerken in het wetenschappelijke jargon en de wetenschappers moesten commercieel gaan denken, een hele uitdaging. De sales pitch voor een professionele jury was dan ook het hoogtepunt van de week.

We hebben allemaal veel van elkaar geleerd en de feedback van deze pilot zal verwerkt worden in het volgende BIOINNO seminarie, dat zal doorgaan in Viterbo (Tuscia University) midden september.

Surf voor meer info naar www.bioinno.eu , volg ons via Twitter #UKbioedu

Tekst: Inge Verhaegen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Projecten. Bookmark de permalink.