Thomas Baars (alumnus 2012)

“Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om ten volle voor ION te gaan.”

In mijn laatste jaar ION! heb ik mijn afstudeerproject gedaan voor een Chinees energieconsultancybedrijf. In navolging hiervan heb ik het resultaat voorgesteld aan de board van een Nederlandse partner, Thermaflex. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert duurzame leidingsystemen voor de distributie van thermische energie. Deze input was cruciaal voor het aanboren van deze markt. Ik heb dan ook een marktstudie van de stadsverwarmingsmarkt in China gestoffeerd met conclusies/aanbevelingen voor de Nederlandse partner. Naast de analyse, heb ik ook verder voorstellen gedaan over verscheidene zaken.

Dit laatste was mijn visitekaartje en sollicitatie voor de rol van ‘Project- en Marketing Support’ voor de opzet van de activiteiten en uiteindelijk vestiging in China. Door tal van initiatieven ben ik snel kunnen doorstoten naar de rol van ‘Internationale Marketing Coördinator’. Het is een inspirerende en uitdagende baan voor een bedrijf dat volop in transitie is van een productgeoriënteerd naar een marktgerichte organisatie. Ik werk met verschillende internationale teams samen aan de ontwikkeling en implementatie van volledig nieuwe initiatieven, die directe meerwaarde aan de organisatie bieden.

De opleiding ION heeft mij een zeer brede kennis en ervaring gegeven, waardoor ik met veel implementatievermogen toffe projecten heb kunnen realiseren.

Interview: Gaëlle Smekens

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.