Adil Lahnichi (alumnus 2010)

Ik ben in 2010 afgestudeerd als Internationaal Ondernemer. Nadat ik mijn studies heb afgerond, heb ik mijn broer geholpen een onderneming op te starten. Mijn broer heeft nu een goed lopende onderneming die smeermiddelen en occasiemeubelen naar Marokko exporteert.

Nadat ik mijn broer ongeveer anderhalf jaar heb geholpen, kreeg ik een job aangeboden bij Kwimex Trading nv. Kwimex is een aankoopagent in China, voor bedrijven die hun producten willen importeren vanuit het Verre Oosten. Ik heb er 1 jaar gewerkt als Sourcing Project Manager. Voor een aantal Belgische en Duitse klanten deed ik de volledige projectopvolging, vanaf het maken van technische afspraken met de klant tot en met de uiteindelijke bestelling plaatsen.

Omdat ik weinig tot geen doorgroeimogelijkheden had bij Kwimex, ben ik op zoek gegaan naar een andere job. Ik kreeg een Management Traineeship Logistiek aangeboden bij Lidl nv. Tijdens dit traineeship krijg ik een opleiding van 6 maanden in een filiaal en de volgende 6 maanden krijg ik alle facetten te zien van het distributiecentrum waar ik na deze opleiding zal worden tewerkgesteld. Nadat ik een project heb uitgewerkt dat het bedrijfsproces verbetert, wordt er gezocht naar een vacature in het managementteam dat het beste bij mijn profiel past.

Wat ik echt zou willen, is een logistieke functie in het topmanagement. Ik zie dit niet als een doel, maar meer als een uitdaging. Ik vraag mezelf af hoe ver ik zou kunnen geraken. Bijna wekelijks brainstorm ik over plannen om een eigen onderneming op te starten. Ik heb trouwens al enkele plannen klaarliggen die op termijn zeker uitgevoerd zullen worden…

Interview: Robin Draslik

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.