Joost Laane (alumnus 2010)

Ik ben Nederlander maar ben geboren in Duitsland. Ik heb 15 jaar in Belgiƫ gewoond. Ik ben 8-talig, ondernemend en wereldburger. Ik ben afgestudeerd aan de richting ION in 2010 en heb daarna Logistiek Management gevolgd. Dat diploma behaalde ik in 2011.

Voor mij persoonlijk heeft de richting Internationaal Ondernemen veel deuren geopend. Ik ben naar Spanje gegaan in mijn tweede jaar van deze opleiding om de marketing en sales te doen bij een talenschool. In het derde jaar ben ik naar Cape Town in Zuid-Afrika vertrokken. Daar heb ik gewerkt aan het ministerie van Defensie en ook aan een technologische universiteit.

Het jaar daarop, na het behalen van mijn ION-diploma, wou ik een frituur openen en in afwachting van het verkrijgen van de nodige vergunningen heb ik Logistiek Management op KDG gestudeerd, (BANABA). In februari kreeg ik te horen dat ik niet genoeg managementcapaciteiten had om een bedrijf op te starten en dus ging dat plan niet door.

Ik ben dan beginnen solliciteren in oktober en voor mij was het heel duidelijk wat ik niet wou (paperpushen). Het is veel moeilijker om iets te vinden wat je wilt dan wat je niet wilt. Na een paar maanden ben ik bij een bedrijf terecht gekomen genaamd BIA. BIA is de distributeur van KOMATSU en SANDVIK mining equipement in 17 West-Afrikaanse landen. Daar ben ik aangenomen als sales engineer equipement voor Burkina Faso/ Niger/Togo/Benin/Mali.

Ik ben er nu meer dan een jaar actief en ben verantwoordelijk voor een markt die het afgelopen jaar 65M USD heeft gegenereerd. Op dit moment werk ik 20% vanuit Belgiƫ en de rest ben ik op zakenreis. Sinds eind februari woon ik voor een onbepaalde periode in Burkina Faso om proactiever te zijn op de markt die nu overheerst wordt door Caterpillar.

Interview: Bastiaan Bracke

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.