ION-studenten bedenken nieuwe applicatie voor Capargus

Woensdag 11 en donderdag 12 december stond Idealabs in Antwerpen bol van een 70-tal creatieve hogeschoolstudenten en universitairen. Zij werden tijdens een 24u durend innovatiekamp door Capargus en Vlajo uitgedaagd om een applicatie te ontwerpen die inspeelt op vier belangrijke trends in het sociale medialandschap. Op het einde van het kamp werd het team Creavid tot winnaar gekroond. Vier van de vijf leden van Creavid zijn studenten van iON.

Anouk Wijnants (iON1), Bavo Coeman (iON3), Charles Laenens (iON3), Nicolas Van de Kerkhof (iON3) van de Karel De Grote Hogeschool en Eline Jacobs van Artesis Plantijn Hogeschool wisten de jury het meest te overtuigen van hun idee. “Een top idee waar zeker potentieel in zit. De praktische haalbaarheid zal verder onderzocht moeten worden, maar we kunnen op hun idee mooi verder gaan bouwen. De studenten zullen een trekkende rol spelen in de ontwikkeling van de applicatie”, aldus Steven De Wilder, co-founder van Capargus. Het winnende team mag als beloning binnenkort op visite gaan bij Galaxy Studios in Mol, één van de meest gerenommeerde studio’s in het audiovisuele landschap wereldwijd.

Een fotoimpressie van deze tweedaagse vind je op www.facebook.com/vlajoinnovatiekamp.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.