Olivier Bourbon (alumnus 2009)

Ondernemen, het was al van kindsbeen af mijn ambitie. Toch lag het als student ‘lichamelijke opvoeding & sport’ niet meteen voor de hand om te kiezen voor ‘Internationaal Ondernemen (iON!)’. Toch heb ik me laten overtuigen en van deze beslissing heb ik nog geen seconde spijt gehad.

“De start van het echte leven”

Door mijn ouders, eigenaars van ‘Bourbon-Sleeckx tuinmeubelen’ in Schilde, kwam ik al snel in aanraking met het ondernemerschap, en laat dit nu net hét topic zijn binnen ‘Internationaal Ondernemen’. Sinds dag één werden we hier namelijk al voor klaargestoomd.

“Mijn eerste onderneming”

Tijdens mijn eerste jaar iON! koos ik er al voor om, in samenwerking met mijn vader, een zaak op te richten genaamd ‘PB-Casual BVBA’. Als afstudeerproject, in het derde en laatste jaar van de opleiding, mocht ik deze onderneming verder uitbreiden. De begeleidende leerkrachten waren hierbij een grote meerwaarde.

“Theorie omzetten in praktijk”

In 2009 ben ik afgestudeerd. Het was een voor de hand liggende keuze om mijn reeds opgerichte zaak verder uit  te breiden. Vandaag de dag sta ik nog steeds aan het hoofd van het dagdagelijkse bestuur van ‘PB-Casual BVBA’. De opleiding iON! heeft ervoor gezorgd dat ik uitblink in teamwork, kennis heb over de werking van de bedrijfswereld en op internationaal vlak zeer vlot kan handelen.

Ik zou graag de richting ‘Internationaal Ondernemen’ aanraden aan iedereen die zijn wil naar het ondernemerschap verder wil ontwikkelen. De opleiding is namelijk de ideale springplank naar een mooie carrière in het internationale zakenleven.

Interview: Anthony Coppens (3iON)

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.