Céline van Oosterum (alumnus 2009)

Na 3 fantastische jaren ION had ik zin om verder te studeren en een master te behalen. Ik koos voor Handelswetenschappen aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Om deze master te behalen moest ik eerst door het schakelprogramma. Een zwaar jaar vol wiskunde en wetenschappelijke maar vooral interessante vakken brachten me bij het masterjaar. Hier koos ik voor een specialisatie in Internationaal Zakenwezen, een mooie aanvulling op 3 jaar ION.

Na twee jaar ging mijn interesse meer uit naar marketing. Ik koos ervoor een postgraduaat Digitale Marketing & Communicatie te studeren aan Ehsal Management School in Brussel. Een kort, mooi en zeer praktisch jaar waar lessen gegeven worden door gastdocenten uit het zakenleven. In april 2012 studeerde ik hier af samen met 70 andere studenten.

Na lang wikken en wegen besloot ik mee in het bedrijf van mijn ouders te stappen. Voor ik deze grote stap zette, vertrok ik voor 6 weken naar Barcelona om mijn Spaans te verbeteren en mijn 6-jarige studentenperiode af te sluiten. Sinds september ben ik verantwoordelijk voor de e-commerce van het familiebedrijf. Acties bedenken, aanpassen en analyseren van de website zijn enkele van mijn taken. Het uiteindelijke doel is onze e-commerce uit te breiden, zowel op economisch als op geografisch vlak.

ION was voor mij een geweldige basis voor de rest van mijn (studenten)carrière. Waar Handelswetenschappen me vooral theorie bijbracht, bracht ION me een manier van werken, ondernemen en aanpakken bij. De mooie uiteenlopende combinatie van vakken leerde me het volledige plaatje van het ondernemerschap kennen.

Interview: Joline Kavelaars (3iON)

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.