Len Stevens (alumnus 2009)

Na mijn studies heb ik een soort van sabbatjaar genomen. Ik heb toen enkele kleine jobs aangenomen, zoals barman in “’t Vervolg” en ik heb toen ook enkele reizen gemaakt naar o.a. Bali.

In november 2010 ben ik begonnen met een opleiding als barmanager bij “Grotte du Yeti” (http://www.lagrotteduyeti.com/). Dit is een organisatie met een keten van bars en restaurants in de meest aantrekkelijk skigebieden in heel Frankrijk (Val Thorens, Les Coches – La Plagne, Saint François Longchamp, Saint Sorlin d’Arves, les Deux Alpes, Risoul). We zorgen ervoor dat jeugdorganisaties en andere groepen bij ons terecht kunnen voor après-skifeesten, ontbijt, lunchpakketten, activiteiten,… Met een maximum van ongeveer 450 personen die we bedienen, is dit toch een zeer grote verantwoordelijkheid!

Twee maanden na mijn opleiding, werd ik aangesteld als barmanager in Les Menuires om daar een “Grotte du Yeti” te starten en te organiseren. In 2011 was dit in Saint-Sorlin-D’Arves en in 2012 ging ik terug naar daar!

Het seizoen van “Grotte du Yeti” duurt een half jaar, tot april dus. Tot die tijd ben ik verantwoordelijk om de plaats te runnen. Om een “Grotte du Yeti” te runnen moet ik volgende zaken verzorgen:

  • Drank & voedsel voorziening/bestellingen
  • Personeelsplanning
  • Activiteiten planning

Vermits ik enkel in de winter werk, ben ik van plan om in de zomer een horecazaak te openen. Dit is enkel nog een onuitgewerkt plan tot ik een geschikt pand vind.

Interview: Matthias Van der Elst

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.