Gastcollege ‘Page Personnel’

Op 29 november 2012 hebben twee werknemers van Page Personnel een gastcollege gegeven tijdens de les BCSV in 3iON. Eerst was Julien Vanderhaeghe aan het woord, hij is executive manager bij Page Personnel. Julien heeft ons uitgelegd hoe je een goed curriculum vitae opstelt dat opvalt tussen een stapel cv’s en datinteressant overkomt bij de persoon voor wie deze cv bedoeld is. Julien heeft ons geïnformeerd over inhoud en lay-out van een goed cv. We hebben verschillende handige tips bijgeleerd.

Tijdens de workshop over sollicitatiegesprekken werd onze klas in 6 groepjes verdeeld. We kregen een jobomschrijving en werden gevraagd om de 3  etappes van het sollicitatiegesprek uit te werken: “voorbereiding en eerste indruk”, “voorstelling en prioriteiten” of “vragen en onderhandeling”. Nadat we dit uitgewerkt hadden, werd per onderdeel met één student een rollenspel gevoerd. Na elk rollenspelwerd verduidelijkt wat er goed of fout was.

De tweede gastspreker was Simon Bollens, hij is consultant bij Page Personnel. Simon heeft ons meer uitleg gegeven over LinkedIn, dit is een professioneel sociaal medium om je zakelijk netwerk uit te breiden. Hij startte met algemene informatie over LinkedIn. Hierna verduidelijkte hij de pro’s en contra’s en hoe je LinkedIn kunt gebruiken bij sollicitaties. Simon eindigde zijn presentatie door de werking van LinkedIn uit te leggen en maakte daarbij gebruik van zijn eigen account. Op het einde van dit gastcollege mochten we feedback geven en ontvingen we een gids over het cv en het sollicitatiegesprek.

Robin Draslik

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>