Sarah Dockx (alumnus 2009)

Ik studeerde af in 2007, toen de richting nog Grensverleggend Ondernemen heette. Mijn afstudeerproject deed ik voor Dockx Group NV in Luxemburg. Ik moest er marktonderzoek doen om daar een vestiging op te starten. Die vestiging is er later ook gekomen.

Hierna ben ik niets gaan verder studeren, maar heb ik wel enkele cursussen gevolgd. Zo heb ik ‘Vakbekwaamheid internationaal wegtransport’ gevolgd bij het Instituut Wegtransport & Logistiek België (ITLB). Ik voelde mij nog niet helemaal klaar om carrière te maken en ben toen even in de horeca gaan werken. Toen ik hier wel klaar voor was, kreeg ik een voorstel van mijn vader. Hij wou graag met pensioen gaan en samen met mijn broer kreeg ik de kans om in Dockx Group NV te stappen.

Dit is een familiebedrijf waar ik nu mee in de raad van bestuur zit. Dockx-group is dienstverlener in logistieke mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven. De groep bestaat uit Dockx movers, Dockx rental, Dockx logistics, Dockx select en carrosserie Markant. Ik doe er momenteel louter operationele taken. Ik doe veel projectmatig werk zoals een reorganisatie leiden, transfers optimaliseren, procedures op elkaar afstellen, … Zo probeer ik bepaalde zaken meer rendabel te maken aan de hand van een vastgelegd budget en een vaste tijdsframe.

Het meeste heb ik bijgeleerd door ‘trial and error’ in het bedrijfsleven. Mijn goede raad voor Ion-studenten? Probeer zoveel mogelijk uit te zoeken wat je ligt, ook door naar het buitenland te gaan. Werk nooit met tegenzin, maar doe wat je graag doet!

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.