Hanz Van Hemeldonck (alumnus 2010)

Na mijn middelbare studies ben ik direct aan Internationaal Ondernemen begonnen en dit met succes. Het leek mij de ideale richting die mooi aansloot op mijn middelbare studies, omwille van mijn reeds vervaardigde bedrijfskennis. Wat voor mij ook de doorslag heeft gegeven, was dat de richting een goede verhouding heeft tussen theoretische kennis en de praktijkervaring.

In mijn laatste jaar iON heb ik een concurrentie-analyse gemaakt voor het Brusselse bedrijf Prémaman. Hiervoor verbleef ik gedurende enkele weken in het noorden van Frankrijk. Hier heb ik verschillende competenties geleerd, zoals argumenten staven en verdedigen, sterke communicatieve vaardigheden in een vreemde taal, etc.

Nadat ik was afgestudeerd, ben ik meteen aan de slag gegaan bij het bedrijf Testas Nv, die gespecialiseerd zijn in de verkoop van non-ferromaterialen. Gedurende 5 jaar heb ik het commercieel intern team versterkt.

Na 5 jaar leek het mij de ideale periode om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Momenteel werk ik bij de firma Electramo. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van industriële elektrische motoren. De functie die ik daar op dit moment uitoefen, is accountmanager voor heel België en Noord-Frankrijk. Ook probeer ik zo veel mogelijk aanwezig te zijn op beurzen, bijeenkomsten, etc. om de naambekendheid van Electramo te onderhouden en voornamelijk te bevorderen. Sociale media zijn daarbij zeer belangrijk.

Naar mijn mening biedt de richting iON een zeer goede basis om in het bedrijfsleven te stappen, omdat je bekend bent met alle mogelijke facetten van het bedrijfsleven. Natuurlijk is het belangrijkste dat je je werk graag doet.

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.