Shari Janssens (alumnus 2009)

In het academiejaar 2008-2009 ben ik afgestudeerd in de studie “Internationaal Ondernemen” aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Meteen na deze studie ben ik beginnen werken bij Autovak, het bedrijf van mijn ouders.

Tijdens mijn opleiding ben ik op buitenlandse stage gereisd naar Strasbourg, Frankrijk. De keuze lag voor de hand om twee redenen. Ten eerste beoefende het bedrijf dezelfde activiteiten uit als mijn familiebedrijf. Ten tweede had ik nog geen beslissing genomen of ik verder ging studeren of meteen in het bedrijfsleven zou stappen. Ik leerde er alvast een nieuwe taal en kreeg een voorproefje hoe de sector zich in de praktijk vertaalde.
Na een succesvolle buitenlandse ervaring leek het een logische stap om meteen na mijn studies in het familiebedrijf te starten. Autovak is een onderneming gespecialiseerd in de verkoop van alle auto-onderdelen en -toebehoren en ook alle garage-uitrusting. Ik ben sinds kleins af betrokken en getriggerd door het bedrijf, waarin mijn ouders tot op vandaag met passie in werken.

In de zeven jaren die ik hier nu werk, heb ik alle afdelingen van het bedrijf leren kennen. Mijn functie omschrijf ik in het onder de knie krijgen van het reilen en zeilen van de volledige firma. Mijn ambitie is dan ook om in de toekomst het bedrijf over te nemen.
De stages en projecten gedurende mijn ION periode hebben mij enorm veel bijgebracht. Ik durf met volle overtuiging zeggen, dat deze ervaringen mij hebben gevormd in de zakenvrouw die ik vandaag ben. Ik kan deze richting alleen maar aanraden aan jonge ondernemers in spé, om zich verder te ontplooien en verder te ontwikkelen in de bedrijfswereld.

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.