3iON-studenten op studiereis naar Seoul

In het kader van de opleiding Internationaal Ondernemen, samenwerking tussen AP en KDG, trokken 17 studenten en docenten in oktober voor een week naar Korea, meer bepaald naar de metropool Seoul. Zuid-Korea is bekend als één van de zgn. Aziatische tijgers en kende een sterke economische groei die veel landen tot voorbeeld strekt. Een bedrijfsbezoek aan de Hyundai auto-assemblage fabriek in Asan en aan Samsung D’light illustreerden de economische dynamiek van Korea.

Het geopolitieke luik van de reis bestond uit een excursie naar de gedemilitariseerde zone tussen Zuid-Korea en Noord-Korea, wellicht de meest bewaakte grens ter wereld. De DMZ is werkelijk surreëel, een vreemde combinatie van militair spierballengerol verpakt als toeristische attractie, of hoe doorgeslagen nationalisme een volk sinds 50 jaar verdeelt.

Seoul is niet wat je noemt een mooie stad, maar heeft wel een aantal culturele en architecturale troeven. De link met Antwerpen werd duidelijk tijdens een bezoek aan het Dongdaemun design plaza, een markant museum ontworpen door Zaha Hadid, de pas overleden architecte van het nieuwe Antwerpse havenhuis. Wel mooi is het dagelijkse city-life in de verschillende trendy wijken van de stad: een overdaad aan street food in de Myeondong shoppingwijk, de uitgaansbuurt Itaewon en de studentenwijk Hongdae, de markten van Namdaemun en Gwanjang, stuk voor stuk bruisende wijken waar we graag nog eens terugkomen.

Na een volle week Seoul restte ons 15 uur vlucht gevolgd door een flinke jetlag.

iON-studenten: Eva Weyns, Lisselotte Van Sande, Sofie Lens, Yara Nolf, Christof Anthonissen, Thomas Vandeput, Ken de Kort, Benjamin Boucham, Olivier Boerjan, Jeff Van Hoylandt, Yorick Peeters, Kristof Michiels, Simon Lehaen, Laurens Jacobs
iON-docenten: Patrick Janssens, Said Trari, Stefan Stabel

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.