Gert-Jan Van Pul (alumnus 2008)

In het jaar 2008 studeerde ik af in Internationaal Ondernemen, toen nog ‘GO’ genoemd. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn studiekeuze. Door de vele praktijkoefeningen, presentaties, groepswerken en uitdagende stages was de stap van de hogeschool naar het bedrijfsleven zeer klein. Hierdoor kon ik makkelijk in het bedrijfsleven integreren.

Als afstudeerproject in mijn laatste jaar heb ik ervoor gekozen om, samen met een toenmalige medestudent, een eigen bedrijf op te starten. We startten een marktonderzoekbureau op. Hier heb ik ontzettend veel uit geleerd. Ik doorliep niet alleen het stappenplan om een bedrijf op te starten. Daarnaast leerde ik hoe we ons bedrijf in de markt konden integreren en hoe ik goede marketing moest voeren. Mijn medestudent en ik waren toen heel fier op onze grote klanten zoals Media Markt, Procter & Gamble… Kort nadat ik afstudeerde, ben ik gestopt met dit bedrijf.

Na iON! begon ik met volle moed aan een master in Handelswetenschappen. De master heb ik niet gehaald wegens een gebrek aan motivatie. Toch liet ik de moed niet zakken. Ik kon aan de slag als dispatchmanager bij een Duitse firma, waar ik het transport moest regelen van Antwerpen naar Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Vandaag werk ik al 3,5 jaar als Yard Manager bij PSA/ MSC Antwerpen, de grootste containerterminal van de haven van Antwerpen. Aan de hand van ‘Straddle Carriers’ computersystemen zorg ik voor een optimale pleinbezetting. Zo worden de grootste schepen ter wereld op een efficiënte en effectieve manier geladen en gelost. Op korte termijn kreeg ik al veel doorgroeimogelijkheden in het bedrijf.

Interview: Lore Van Maldeghem

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.