Tsai-Chieh Chen (alumnus 2011)

In mijn derde jaar ION heb ik ervoor gekozen om een bedrijfsproject te doen. Dit project deed ik in samenwerking met VOKA. Ik koos ervoor een businessplan te schrijven om Taiwanese cosmeticaproducten te importeren naar Belgiƫ. Ik heb uit dit project veel geleerd, maar besloot uiteindelijk toch niet door te gaan met dit idee. Na het opstellen van mijn businessplan ben ik tot de conclusie gekomen dat de cosmeticamarkt een zeer competitieve markt is. Dit is dan ook een van de hoofdredenen dat ik met dit project niet verder ben gegaan.

Toen ik in 2011 afstudeerde had ik het gevoel dat ik met mijn professionele bachelor nog niet klaar was om me op de arbeidsmarkt te begeven. Daarom koos ik ervoor om verder te studeren. Ik ben toen begonnen aan een masteropleiding in de Handelswetenschappen met als specialisatie Financieel Management.

Na mijn masteropleiding had ik een jobaanbieding gekregen van AXA. Hierop ben ik dan ook ingegaan. Momenteel werk ik als kredietanalist, dit houdt in dat ik leningen van mensen moet herfinancieren. Ik vind deze job zeer interessant en leer ook dagelijks nog dingen bij.

In de nabije toekomst zou ik graag een eigen zaak oprichten. Omdat ik zelf vegetariƫr ben en dus ook dagelijks bezig ben met vegetarische producten, zou ik graag een zaak starten in deze sector. Zo zou ik graag een winkel openen die vegetarische producten verkoopt. Maar dit is allemaal nog toekomstmuziek.

Tekst: Jens Raeckelboom

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.