Nashila Lalani (alumnus 2010)

ION heeft over heel de wereld enorm veel deuren voor me geopend. Nadat ik in 2010 ben afgestudeerd, besloot ik om terug te keren naar Afrika. Daar had ik mijn stage in het tweede jaar van ION gedaan. Ik reisde er voor een sales agent tussen Congo, Kenia en Rwanda. Deze keer kwam ik in Oeganda terecht, waar ik als marketing verantwoordelijke werkte. Na een jaar voelde ik echter aan dat ik nog graag verder wilde studeren. Vandaar dat ik nog een extra opleiding ben gaan volgen aan de Antwerp Management School. Hier deed ik de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship.

Nadien ben ik terug mijn hart gevolgd naar Oeganda. Daar richtte ik een school op, die nu volledig in handen is van de lokale mensen. Ongeveer een jaar later ben ik opnieuw terug naar Belgiƫ gekomen en verzorgde ik de marketing en sales voor een start-up.

Anderhalf jaar later begon ik terug samen met een vriendin een eigen zaak. Zij droomde al lang van een eigen onderneming en bij mij kriebelde het ook terug om zelf ondernemer te zijn. Daarom openden we een saladbar in Antwerpen. In de nabije toekomst zal ik vast en zeker verder blijven ondernemen. Binnen een aantal jaar hoop ik om opnieuw een educatief project op te starten in Oeganda.

Ik kan ION alleen maar aanbevelen aan studenten. Je leert ontzettend veel op een zelfstandige manier en wordt breed geschoold. Doordat het een richting is met een beperkt aantal studenten, heb je een zeer persoonlijke begeleiding. Ik heb nu zelfs nog contact met de toenmalige coƶrdinatrice om te overleggen bij belangrijke beslissingen. Als ik terug 18 jaar zou zijn, zou ik zonder twijfel opnieuw ION kiezen!

Interviw: Thomas Luyckx

Dit bericht is geplaatst in Oud-studenten. Bookmark de permalink.